"ЕС1 – ТУР" ООД"ЕС1 – ТУР" ООД
Forgot password?

ВЕЛИКДЕН В ПЕРЛИТЕ НА ЕГЕЯ – ИЗМИР И ЧАНАККАЛЕ

ИЗМИР

 

ДАТА

1 ВЪЗРАСТЕН В ДВОЙНА / ТРОЙНА СТАЯ

13.04. – 17.04.2023

ПОСЛЕДНИ 4 МЕСТА

300,00 ЛЕВА

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • ТРАНСПОРТ С  АВТОБУС
 • ПЪТНИ ГРАНИЧНИ И ПАРКИНГ ТАКСИ
 • 2 НОЩУВКИ В ЦЕНТЪРА НА ИЗМИР – ХОТЕЛ 4 *;
 • 1 НОЩУВКА В ЦЕНТЪРА НА ЧАНАККАЛЕ – ХОТЕЛ 3 *;
 • 3 ЗАКУСКИ 
 • 1 ПРАЗНИНЧНА ВЕЧЕРЯ 
 • БОГАТА ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА БЕЗ ДОПЛАЩАНЕ.
 • ПОСЕЩЕНИЕ НА ОСТРОВ БОЗДЖААДА И ПРАВОСЛАВНАТА ЦЪРКВА „СВЕТА БОГОРОДИЦА“
 • ТУРИСТИЧЕСКО ЗАСТРАХОВКА С ПОКРИТИЕ COVID- 19

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • ВХОДНИ ТАКСИ НА ПОСЕЩАВАНИ ОБЕКТИ ПО ПРОГРАМАТА
 • РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР

1 ден: Отпътуване вечерта за Измир, преминаване през ГКПП „Малко Търново“. Нощен преход с кратки почивки по пътя.

2 ден: Пристигане в Измир – Измир се намира в Егейска Турция и е с население от близо 3,5 млн. души. Наричан е Смирна до 1923 г. Много хора смятат, че Омир е роден в Старата Смирна, някъде около 850 г.пр.Хр. Александър Велики дарява града с цитадела на върха на най-високия хълм – Кадифената крепост. Попадайки под властта на римляни, византийци, араби и др., докато монголският предводител Тамерлан плячкосва града и избива жителите му през 1402 г. Тринадесет години по-късно султан Мехмед І Челеби я включва в границите на османската империя. През ХVІІІ – ХІХ в. градът е процъфтяващо пристанище с международно значение. През 1918 г. Смирна е завладяна от гърците. През 1922 г. след победата на турските части под командването на Ататюрк, градът е опожарен. Възстановен наново, той получава турското име Измир. Археологическият музей съдържа статуите на Деметра и Посейдон от ІІ в., намерени при археологически разкопки на Агората – римски градски пазар. Тук е и впечатляващата колекция от гробници и фризове и колосалната статуя на римският император Домициан.

Преди обяд: Разглеждане на старата ЖП гара, посещение на агората на древна Смирна. Пешеходна разходка през Кемералтъ – най-оживената част на Измир. Това е централният пазарен район, започващ от Анафарталар Джадеси (Улицата на танцуващите дервиши) и стигащ до широкия крайбрежен площад „Конак Мейдани“. Посещение на една от най-големите забележителности на града- часовника Саат Кулеси (Часовниковата кула). Разположена в средата на площада на конака с височина от 25 м. Построена е от една от най-големите групи от населението – левантите, живеещи главно в Бука и Борнова. Архитектът и е Реймънт Чарлс. Завършена е за 25-годишнината от изкачването на престола на Абдулхамид II през 1901 г. Настаняване в хотел в центъра на града.

След обяд: Свободно време или разходка до квартал „Алсанджак“ и Пристанището – това е второто по големина пристанище в Турция, след Истанбул и първото източно пристанище; има и безмитна зона, изградена чрез договор между САЩ и Турция – обединение, създадено през 1990 г. Тук са разположени сградите и производствените центрове на някои водещи компании на световния пазар. Разходката ще премине през Крайбрежната улица (алея Кордон) – мястото, където вечер целият град излиза. Тук се намират „Аркас арт център“, музеят на Мустафа Кемал Ататюрк и музеят на Маските.В квартал „Алсанджак“ ще откриете множество ресторанти, тук кипи голяма част от нощния живот на града, свободно време за вечеря. Нощувка.

3 ден – Перлата на Егея – Измир:

Закуска. Посещение на Инджиралтъ и Балчова. Районът Балчова е сгушен в обятията на Измир, слави се с над 3000 годишна история и е изграден за да предпази местното население от набезите на морските пирати, като е приютявал представители на много култури в различните епохи. В пределите на Балчова се намира древния термален център Агамемнон датиращ от римско време, както и голям кладенец с водохранилище от елинистичния период. Балчова има разнообразна инфраструктура за социални дейности – термални центрове, паркове и живописна крайбрежна местност – Инджиралтъ, разположена в сърцето на самия град. По крайбрежието са разпръснати множество кафенета, ресторанти и магазини. Еврейският квартал със своя забележителен стар външен асансьор, построен през 1907 г е задължителна спирка от екскурзионния маршрут на всеки турист. Целта му е била да помага на жителите на града, които живеят на върха на хълма, да стигнат до своите домове, като в миналото е бил задвижван от воден механизъм, а в наши дни работи с електричество. На върха на асансьора има ресторант, от който се открива изумителна гледка към Измир. Връщане в хотела, свободно време. АРТ работилница боядисване на яйца по случай ВЕЛИКДЕН в ресторанта на хотела. Нощувка.

4 ден: Измир/Чанаккале – наричан най-романтичния град в Турция или „малкия Истанбул“.

Закуска. Отпътуване за Геикли – качване на ферибот за о. Бозджаада наричан още Тенедос – един от двата острова в Егейско море собственост на Турция. Тук, на Бозджаада или както гърците го наричали остров Тенедос, времето е спряло, а къщичките в единствения град на острова са като извадени от книжка с детски приказки. И домовете наистина са като нарисувани – мазилката им е идеално бяла, а кепенците и вратите са цветни – сини, зелени, кахлени или виолетови. И от всякъде се изсипват водопади от цветя – петунии, трендафили и кичести олеандри. Тесните калдъръмени улички пък на места са уютно покрити с гъсти асми. Да, островитяните отглеждат чудно грозде, при това от векове, а винарството е сред основните им поминъци. И точно, когато решите, че на този остров не могат да ви се случат повече чудеса се пригответе за най-голямата вълна с вълшебства – разходката из крайбрежието. Посещение на православната църква „Св. Богородица“. Отпътуване за Чанаккале. Настаняване в хотел в центъра на града. Свободно време. Празнична вечеря.  Нощувка.

5 ден – Чанаккале / Кешан / Бургас – около 350 км.

Закуска. 08.30ч. освобождаване на стаите – Отпътуване за Кешан, преминаване през най-дългия висящ мост в света – Висок 318 метра, висящата дължина от 2023 метра между колоните го превръща в рекордьор. Общата му дължина е 4608 метра. Пристигане в Кешан посещение на магазин „Migros“ /kipa/. Отпътуване за България, преминаване през ГКПП „Малко Търново“. Прибиране късно вечер. Прибиране късно вечер.

 

ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПЪТУВАНЕТО: 

МИНИМАЛЕН  БРОЙ  ТУРИСТИ:
40 човека

СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ  ПРИ НЕДОСТИГ  НА МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:
3 дни преди датата  на отпътуване.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
* Валиден документ за самоличност – Задграничен паспорт или лична карта от датата на влизане.

** За деца под 18 год., пътуващи с един родител или без родители – НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ, че родителите са съгласни  детето да пътува извън БЪЛГАРИЯ – оригинал + копие.

*** За деца под 18 год., пътуващи с двама родители – КОПИЕ НА АКТ ЗА РАЖДАНЕ И ДОКУМЕНТ ЗА САМОЛИЧНОСТ НА ДЕТЕТО.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
* Депозит  50,00 лв. /с гаранция 100% връщане при не осъществено пътуване/ от пакетната цена и  доплащане 10 дни преди датата  на  отпътуване.

** Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по оферта, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 2.8% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване. Застраховката се заявява в деня на заплащане на организираното пътуване.

*** Лица над 80г. не се застраховат. Лица с удостоверена от ТЕЛК 50 % нетрудоспособност имат завишение на застраховката в размер на 3 лв. Тъй като това е информация, която ние няма как да знаем – при несъобщаване от тяхна страна направената им застраховка няма да бъде валидна!

ЗАБЕЛЕЖКИ:
* Туроператорът  си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата!

** Туроператорът си запазва правото за промяна на цената на екскурзията до 3 дни преди датата на отпътуване, в случай на повишаване на горивото, независимо кога са направени резервациите!

,
Thursday, April, 13, 2023
5 ДНИ / 3 НОЩУВКИ
100
300.00

300.00

Разпродадено

Превишен брой души

Translate »