"ЕС1 – ТУР" ООД"ЕС1 – ТУР" ООД
Forgot password?

ИСТАНБУЛ от ВИСОКО

ПОСЕЩЕНИЕ НА НОВАТА ТЕЛЕВИЗИОНА КУЛА „ЧАМЛЪДЖА“ 

Автобусна програма от Бургас, Царево, Созопол и Приморско

СЪС ЗАПОВЕД рд-01-152 на Министерство на здравеопазването на Република България от 12.04.2022г. – не се изисква сертификат за влизане в страната.

СЪС ЗАПОВЕД НА Министерство на здравеопазването на Република Турция от 07.03.2022г.  не се изисква сертификат за влизане в страната.

2 нощувки със закуски в хотел 3 *

Автобусна програма от Бургас, Царево, Приморско и Созопол

ДАТА

1 ВЪЗРАСТЕН В ДВОЙНА / ТРОЙНА СТАЯ

19.05. – 21.05.2023г.

250.00 ЛЕВА

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА: 

 • транспорт с комфортен автобус, лицензиран за международни превози;
 • всички пътни, гранични и паркинг такси;
 • 2 нощувки със закуски в Истанбул квартал Аксарай, район Фатих – хотел 3*;
 • Застpаховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие COVID-19 (с доплащане за лица над 70 г.);
 • Представител на фирмата по време на пътуването;
 • Посещение на „Капалъ чарши“
 • Посещение на „Египетски пазар“
 • Посещение на mega outlet „Via port Venezia“ 
 • БОНУС – посещение на площад „Таксим“ и улица „Истиклал“
 • Българската желязна църква „Св. Стефан“
 • Екскурзия до Азиатския бряг на Истанбул с лицензиран ескурзовод с посещение на тв кула „Чамлъджа“ включва входна такса.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: 

 • Входна такса за музей „Мадам Тюсо“
 • Входна такса за кула „Галата“
 • Възможност за сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“ по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за туризма;
 • Разходи от личен характер.

 

Първи ден: Тръгване от Бургас, за р. Турция, преминаване през ГКПП / проверка на документи/. С кратки почивки по пътя пристигане в мегаполиса Истанбул. Посещение на Българската желязна църква „Св. Стефан“ в квартал Фенер. БОНУС посещение на площад „Таксим“ и улица „Истиклал“: През 19 в. районите на Галата (Каракьой) и Бейоглу са били най-важните търговски центрове в Истанбул. От едната страна се е намирал Галата, в който са се извършвали производствените дейности и са процъфтявали занаятите, а от другата страна – в Бейоглу са се намирали хотели, посолствата и другите важни сгради. Разстоянието между районите било изключително трудно проходимо. Спираме на площад „Таксим“, от тук преминаването продължава през италинския булевард „Истиклял“. Свободно време за шопинг. Тук може да се види църквата „Св. Антоний от Падуа“ един от най-ярките католически храмове в неоготически стил построен в нач. На 20 век. Музей „Мадам Тюсо“ /има входна такса/.   Лицей „Галатасарай“ , известен на българите още от Османската империя тук са учили  Тодор Каблешков, Стоян Михайловски, Константин Величков, Симеон Радев и други ярки личности. Спирка „Тюнел (Tunnel) това е къса подземна железопътна линия, свързваща кварталите Каракьой (Karakoy) и Бейоглу (Beyoglu). Той се намира срещу моста „Галата“. Метрото Тюнел, което е проектирано от френския инженер Евгений Хенри Гаванд е построено в периода 1871-1876г. със съдействието на английска фирма. То е третото най-старо в света, а по-дължина е най-късото. Разстоянието от 500 м.(колкото е цялата отсечка на метрото) се изминава за 2 мин. Днес съоръжението функционира под ръководството на градското управление. Интересното при Тюнел е, че метрото е наклонено. Заставайки на главния вход може да видите как влакът пристига или тръгва с пътниците по наклонената железопътна линия.  Кулата Галата /кулата на Христос/. Кулата е издигната през 528 г. по времето на император Юстиниан. Първоначално е построена от дърво в квартала на генуезците, а през май 1433 г. – от камък. В миналото се е използвала за склад и мелница от генуезците. Височината ѝ достига 61 м. При реставрацията ѝ от 1964 – 1967 г. е достроен конусообразен покрив. . Настаняване в хотел 3* Лалели/Аксарай. Свободно време. Нощувка.

Втори ден: Закуска в ресторанта на хотела.

ПРЕДИ ОБЯД: посещение на Египетският пазар ‘Mısır Çarşısı’ – един от най-големите в Истанбул, намира се във Фатих, в района Еминюню. Документите свидетелстват, че първоначално името на пазара било Новият пазар. И понеже всичко било построено със средства от Египетските владения на Османската империя, затова пазарът бил наречен Египеският. Сградите на пазара, част от кулието (külliye) на Новата джамия, трябвало да подпомагат издържането на джамията със средствата от наемите. Пазарът на подправките е издигнат под формата на буквата „L” и се състои от 88 сводести помещения, повечето от които днес са разделени на горна и долна част (горната се използва за складове). В двата края на пазара има монументални портали. Главният вход е разположен в югозападния ъгъл и е с лице към Yeni (Новата) джамия. Египетският пазар винаги е бил и все още е, център на търговията с подправки в Истанбул. Все пак в днешно време разнообразието от магазини е много голямо и тук могат да се намерят всякакви изненадващи неща. Свободно време и възможност за индивидуално посещение на:

 1. Кратък маршрут: Египетски пазар – през сокаците се да достига до площад „Султан Ахмед“ където се намират храмовете „Св. София“ и Синята джамия, площад „Хиподрум“ с трите колони, Топ капъ сарай, парк „Гюлхание“, Старата ЖП гара с музей на „Ориент екскпрес“ и обратно на площад „Еминюню“.
 2. Дълъг маршрут: Египетски пазар – Джамия „Сюлеймание“ с гробницата на Сюлейман Великолепни, Площад „Баязид“, – Капалъ чарши – (Kapılı çarşı). Този пазар в Истнабул е един от най-големите и най-старите пазари в света. Има 61 покрити алеи и над 3 000 магазини. Пазарът се разлива в голям район, заключен от запад на изток между две известни джамии – тази на Беязид (Beyazıt Camii), която се намира в съседство на останките от Форума на Теодосий. От Нурусмание ( Nuruosmaniye Camii) може да се достигне лесно до Колоната на Константин, площад „Султан Ахмед“ където се намират храмовете „Св. София“ и Синята джамия, площад „Хиподрум“ с трите колони и обратно към площад „Еминюню“

СЛЕД ОБЯД: Екскурзия до Азиатския бряг на Босфора с лицензиран екскурзовод и  посещение на най-новата атракция телевизионната кула „Чамлъджа“ – Това е най-високата структура в Истанбул с височина 369 метра: Открита е през май 2021г.  Общата и височина е 587 метра от морското равнище. В сградата има две наблюдателни площадки, съответно разположени на 33-ия и 34-ия етаж на височина 148 и 153 м. На 39-ия и 40-ия етаж има разположени ресторант и кафене. Разходка по азиатския бряг на Босфора. При достатъчно време: посещение на хълма „Чамлъджа“ където се намира най-голямата джамия в Турция. Връщане в хотела. Нощувка.

Трети ден: Закуска, 10.00ч. освобождаване на хотела. Отпътуване за mega outlet „Via port Venezia“  – търговски център, който ще ви пренесе директно във Венеция. Аутлетът е заобиколен от канал с гондоли, красиви паркове, детски забавления и много изкушения. Усетете духа на площад „Сан Марко” и пазарувайте в магазините с намаления на световно известните марки. Около 14.00ч. тръгване за България. Преминаване през ГКПП „Малко Търново“ и прибиране в Бургас вечерта. 

ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПЪТУВАНЕТО: 

МИНИМАЛЕН  БРОЙ  ТУРИСТИ:
40 човека

СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ  ПРИ НЕДОСТИГ  НА МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:
3 дни преди датата  на отпътуване.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
* Валиден документ за самоличност – Задграничен паспорт или лична карта от датата на влизане.

** За деца под 18 год., пътуващи с един родител или без родители – НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ, че родителите са съгласни  детето да пътува извън БЪЛГАРИЯ – оригинал + копие.

*** За деца под 18 год., пътуващи с двама родители – КОПИЕ НА АКТ ЗА РАЖДАНЕ И ДОКУМЕНТ ЗА САМОЛИЧНОСТ НА ДЕТЕТО.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
* Депозит  50,00 лв. /с гаранция 100% връщане при не осъществено пътуване/ от пакетната цена и  доплащане 10 дни преди датата  на  отпътуване.

** Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по оферта, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 2.8% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване. Застраховката се заявява в деня на заплащане на организираното пътуване.

*** Лица над 80г. не се застраховат. Лица с удостоверена от ТЕЛК 50 % нетрудоспособност имат завишение на застраховката в размер на 3 лв. Тъй като това е информация, която ние няма как да знаем – при несъобщаване от тяхна страна направената им застраховка няма да бъде валидна!

ЗАБЕЛЕЖКИ:
* Туроператорът  си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата!

** Туроператорът си запазва правото за промяна на цената на екскурзията до 3 дни преди датата на отпътуване, в случай на повишаване на горивото, независимо кога са направени резервациите!

,
Friday, May, 19, 2023
3 дни / 2 нощувки
100
230.00

230.00

Разпродадено

Превишен брой души

Translate »