"ЕС1 – ТУР" ООД"ЕС1 – ТУР" ООД
Forgot password?

ЛЯТНА ПОЧИВКА В ЧАНАККАЛЕ 2023

GRAND ECE HOTEL 3 *

ДАТА

1 ВЪЗРАСТЕН В ДВОЙНА / ТРОЙНА СТАЯ

01.07. – 07.07.2023 

05.08. – 11.08.2023 

02.09. – 08.09.2023 

440 ЛЕВА

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • ТРАНСПОРТ С  АВТОБУС ОТ БУРГАС И ЦАРЕВО
 • ПЪТНИ ГРАНИЧНИ И ФЕРИБОТНИ ТАКСИ
 • 6 НОЩУВКИ В GRAND ECE HOTEL 3 *
 • 6 ЗАКУСКИ 
 • 6 ВЕЧЕРИ
 • ПОСЕЩЕНИЕ НА: ГЕЛИБОЛУ, ЕДЖЕАБАТ, КИЛИТБАХИР, КЕШАН,  ПАЗАРЕН ДЕН И ТЪРГОВСКИ ЦЕНТЪР
 • ПЕШЕХОДНА ТУРИСТИЧЕСКА ОБИКОЛКА В ЧАНАККАЛЕ С РАЗГЛЕЖДАНЕ НА КРЕПОСТ „ЧИМЕНЛИК“ И „ХАМИДИЕ ФОРТ“ /НЕ ВКЛЮЧВА ВХОДНА ТАКСА ЗА ОБЕКТИТЕ/
 • ТУРИСТИЧЕСКО ЗАСТРАХОВКА С ПОКРИТИЕ COVID- 19

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • ВХОДНИ ТАКСИ НА ПОСЕЩАВАНИ ОБЕКТИ ПО ПРОГРАМАТА
 • ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ
 • РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР

1 ден – Бургас/ Гелиболу /Килитбахир / Еджеабат /  Чанаккале – около 350 км:

Сутрешно отпътуване от Бургас за Турция преминаване през ГКПП „Малко Търново“, по обяд пристигане в град Гелиболу – Тук ще разгледаме  Музеят на античните трактори – той е специално проектиран до най-фините детайли и всички 75 трактора в него са в експлоатация. Разглеждане на Византийска крепост от 8 век с музей на Пири Рейс. Галиполи, също така е и духовно сърце на Балканите тук се намира „Галиполи Мевлеви хан“. Тази структура, която има чертите на най -големия в света мевлеви хан – Най -големия и най -величествения семахан сред резервоарите за киселина Onbeş Mevlevi, е построена през 1621 г. от Азаде Мехмет Деде и неговите дервиши. Отпътуване за Еджеабат – древен гръцки град, днес малко пристанищно градче на Дарданелите, където преди малко повече от 100 години са се провели едни от най-кръвопролитните сражения в Първата световна война. Разглеждане на Мемориала и свободно време за разходка. Отпътуване за Килитбахир –  пристанищен град, разположен на най-тясното място на Дарданелите. Широчината на пролива на това място е 1300м, а отсрещният град е Чанаккале. Свободно време за разглеждане на Бастионът „Намазгях“ – построен през 1896 г. по времето на султан Абдулхамит II и крепостта Килитбахир, построена през 15в от завоевателя на Константинопол – Султан Мехмед II Завоевателя. Крепостта впечатлява със своята уникална архитектура под формата на катинар и е наричана „Ключ на морето“. Отпътуване за областния център Чанаккале, преминаване с ферибот в Азия. Настаняване в хотел, свободно време. Вечеря. Нощувка.

2 ден – Чанаккале – наричан най-романтичния град в Турция или „малкия Истанбул“:

Закуска.
10:00ч. – Пешеходна обиколка на забележителностите на града: Репликата на Троянския кон, подарена на града от продукцията на известния холивудски филм „Троя“ с участието на Брад Пит през 2004г. Крайбрежната улица, паметника на Ататюрк, Часовниковата кула, фото-пауза на миноносец „Нусрет“ от там преминаване покрай Фетвание сокак с кратка пауза на небезизвестните гофрети. Айнали чаршия. Посещение на Неделен пазар.Свободно време за шопинг, разходка и плаж /градския плаж се намира на 10 мин. пешеходно от хотела/. Вечеря. Нощувка.

3 ден – Време за шопинг: 

  Закуска в ресторанта на хотела. 10:00ч.Посещение на „Хамидие форт“ – военно-исторически музей с парк на миниатюрите. Посещение на търговски център „Burda 17 avm“ Свободно време за шопинг, разходка и плаж /градския плаж се намира на 10 мин. пешеходно от хотела/.  Вечеря. Нощувка.

4 ден – Екскурзия до Остров „Бозджаада“ около 120 км: Закуска, Свободно време за шопинг, разходка и плаж /градския плаж се намира на 10 мин. пешеходно от хотела/ или По желание и срещу допълнително заплащане: Целодневна екскурзия до остров „Бозджаада“ с плажуване на Егейското крайбрежие отпътуване за Геикли – качване на ферибот за о. Бозджаада наричан още Тенедос – един от двата острова в Егейско море собственост на Турция. Тук, на Бозджаада или както гърците го наричали остров Тенедос, времето е спряло, а къщичките в единствения град на острова са като извадени от книжка с детски приказки. И домовете наистина са като нарисувани – мазилката им е идеално бяла, а кепенците и вратите са цветни – сини, зелени, кахлени или виолетови. И от всякъде се изсипват водопади от цветя – петунии, трендафили и кичести олеандри. Тесните калдъръмени улички пък на места са уютно покрити с гъсти асми. Да, островитяните отглеждат чудно грозде, при това от векове, а винарството е сред основните им поминъци. И точно, когато решите, че на този остров не могат да ви се случат повече чудеса се пригответе за най-голямата вълна с вълшебства – разходката из крайбрежието.Посещение на православната църква „Св. Богородица“ и възможност за посещение на Венецианската крепост служила за гарнизон на острова до Първата световна война.  Връщане в Геикли, свободно време за плаж. Следобяд отпътуване за Чанаккале и връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5 ден – 6 ден: Закуска, свободно време за шопинг, разходка и плаж /градския плаж се намира на 10 мин. пешеходно от хотела/.Вечеря. Нощувка. 

7 ден – Чанаккале / Кешан /  Бургас – около 350 км.

Закуска. 08.30ч. освобождаване на хотела. Отпътуване за Кешан – посещение на магазин „Migros“ /kipa/. Отпътуване за България, преминаване през ГКПП „Малко Търново“. Прибиране вечерта.

Translate »