"ЕС1 – ТУР" ООД"ЕС1 – ТУР" ООД
Forgot password?

 ОДРИН – врата на щастието

1 НОЩУВКА СЪС ЗАКУСКА 

Автобусна програма от Бургас, Царево, Приморско и Созопол

ДАТА

1 ВЪЗРАСТЕН В ДВОЙНА / ТРОЙНА СТАЯ

13.05. – 14.05.2022г.

100,00 ЛЕВА

Първи ден: 

Групата се събира сутринта на спирката пред Областна Управа.
Отпътуване за гр. Одрин, преминаване през ГКПП, пристигане в Одрин – Град, в който най-добре може да се види и почуства културното наследство, останало от времето на Османската империя, когато града е нейна втора столица. Града е исторически паметник на културата.

Преди обяд:
Историческа обиколка на град Одрин  – Отправяме се към Дворецът в Едирне построен през 14в. и реконструиран преди падането на Константинопол – Именно по негов образец е построен „Топкапъ сарай“ в които са управлявали повече от 300 години Османските императори. Фото пауза пред една от най-старите сгради в Одрин на р. Тунджа „АДАЛЕТ КАСРЪ“ – Държавен съвет и върховен съд“. Тази сграда се намира в непосредственна близост до Културен център „ТАРИХИ КЪРКПИНАР ГЮРЕШЛЕРИ“ част от ЮНЕСКО – тук се провеждат ежегодно традиционните пехливански борби. Посещение на комплекс „Баязид ll“ – към, който е принадлежи и „Музеят на здравето“ – Част от културното наследство на ЮНЕСКО.  От тук ще продължим с автобуса, преминавайки над р. Тунджа по моста „Ахмет паша“ – строен 1608 – 1615г. и ще се отправим към „Мерич кйопрюсю“ – Мост над р. Марица, след преминаването на моста ще посетим един от най-добрите ресторанти в тази част на р. Турция, намиращ се на р. Марица – свободно време за обяд. Отправяме се към квартал „Караагач“ само на 3км. от Гърция, наричан „Малкия Париж“ е едно място, което трябва да се види.
Тук се намира старата ЖП гара и паметник на „Лозанския договор“, през 19в. Караагач е бил развлекателния център на Балканите. В днешно време със своите стари къщи и традиционни кафетерии се е превърнал в едно малко гостоприемно селище.

След обяд:
Посещение на  центъра на града, разглеждане на Голямата Синагога в квартал Калейчи – строена по образец на Виенската синагога – Докато се разхождаме и пазаруваме ще видим: Джамия „Юч Шерефели“от 1447г., Стара джамия от 1414г. Кервансарай „Рюстем Паша“ също строен от арх. Синан и най-вече ще може да се насладите на Османската епоха в чаршиите на Едирне – Базара на джамията „Селимийе“ със 124 дюкяна. Базара на старата джамия. Възможност за посещение на „майсторският шедьовър“ на архитект Синан, джамията „Селимийе“. Настаняване в хотел 3*. Свободно време за разходка в града. Нощувка.

Втори ден: 

Закуска в ресторанта на хотела. Освобождаване на хотела и Посещение на българската църква „Св. св. Константин и Елена“. Посещение на магазин „Migros“. При подходящи метеорологични условия посещение на градски парк и кратка почивка за разходка и снимки. Тук ще се насладим на парк с голямо изкуствено езеро с множество алеи и кътове за отдих.  Отпътуване за България, с кратки почивки по пътя прибиране вечерта в Бургас.

 

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

  • транспорт с комфортен автобус, лицензиран за международни превози;
  • всички пътни, гранични и паркинг такси;
  • 1 нощувки със закуска;
  • Застpаховка „Помощ при пътуване в чужбина“;
  • Представител на фирмата по време на пътуването;

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

  • Възможност за сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“ по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за туризма;
  • Разходи от личен характер.

 

ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПЪТУВАНЕТО: 

МИНИМАЛЕН  БРОЙ  ТУРИСТИ:
40 човека

СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ  ПРИ НЕДОСТИГ  НА МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:
3 дни преди датата  на отпътуване.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
* Валиден документ за самоличност – Задграничен паспорт или лична карта от датата на влизане.

** За деца под 18 год., пътуващи с един родител или без родители – НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ, че родителите са съгласни  детето да пътува извън БЪЛГАРИЯ – оригинал + копие.

*** За деца под 18 год., пътуващи с двама родители – КОПИЕ НА АКТ ЗА РАЖДАНЕ И ДОКУМЕНТ ЗА САМОЛИЧНОСТ НА ДЕТЕТО.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
* Депозит  50,00 лв. /с гаранция 100% връщане при не осъществено пътуване/ от пакетната цена и  доплащане 10 дни преди датата  на  отпътуване.

** Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по оферта, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 2.8% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване. Застраховката се заявява в деня на заплащане на организираното пътуване.

*** Лица над 80г. не се застраховат. Лица с удостоверена от ТЕЛК 50 % нетрудоспособност имат завишение на застраховката в размер на 3 лв. Тъй като това е информация, която ние няма как да знаем – при несъобщаване от тяхна страна направената им застраховка няма да бъде валидна!

ЗАБЕЛЕЖКИ:
* Туроператорът  си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата!

** Туроператорът си запазва правото за промяна на цената на екскурзията до 3 дни преди датата на отпътуване, в случай на повишаване на горивото, независимо кога са направени резервациите!

,
Saturday, May, 13, 2023
2 ДНИ/ 1 НОЩУВКА
100
100.00

100.00

Разпродадено

Превишен брой души

Translate »