"ЕС1 – ТУР" ООД"ЕС1 – ТУР" ООД
Forgot password?

ТРАНСИЛВАНИЯ 

СИБИУ, ХУНЕДОАРА, ДЕВА И АЛБА ЮЛИЯ

Автобусна програма от Бургас, Царево, Приморско и Созопол

ДАТА

1 ВЪЗРАСТЕН В ДВОЙНА / ТРОЙНА СТАЯ

07.04. – 11.04.2023г.

320.00 ЛЕВА

Първи ден: Бургас – Сибиу

Отпътуване от Бургас на 07.04. около 22.00ч. по маршрут: Бургас – Айтос – Шумен – Русе. Преминаване през ГКПП /Русе – Гюргево/, с кратки почивки по пътя.

Втори ден: Сибиу – Града на първите неща в Румъния

Сутрешно пристигане в град Сибиу. Разглеждане на Сибиу – или немския Херманщадт – град с немска култура и традиция в сърцето на Трансилвания. Пешеходна обиколка на града: Пиаца Маре; двореца на Брукентал – една от най-забележителните барокови  сгради в града; синята къща, която е помещавала правната академия, академията за естествени науки, а по време на Втората световна война е била главната квартира на Гестапо; военния клуб; къщата на Хехт; вила Хуч. Пешеходната разходка продължава по Пиаца Мика – градската кула; мостът на лъжците – първият железен мост, построен в Румъния през 1859 г. и свързва горния с долния град; къщата на изкуствата; историческия музей на фармацевтите; Пиаца Хует – кулата; кулата на грънчарите, кулата на дърводелците, Дебелата кула, кръглата Барутна кула, кулата на Кожарите.  Настаняване в хотел. Свободно време.  Нощувка.

Трети ден: Хунедоара, Дева и Алба Юлия

Закуска в хотела. Отпътуване за замъка Корвин в Хунедоара. Замъкът Хуняди или Замък Корвин е замък в трансилванския град Хунедоара, днешна Румъния. До 1541 г. той е в Кралство Унгария, а по-късно  в Княжество Трансилвания. Изграден е главно в готически стил, но има елементи и на ренесансовата архитектура. Има високи и здрави отбранителни кули, вътрешен двор и подвижен мост. Легендата гласи, че Влад III (по-известен като Влад Цепеш, или Влад Дракула) е държан като затворник 7 години, след като пада от власт през 1462 г. Отпътуване за град Дева. Туристическа програма в Дева – Крепостта “Cetatea Deva”, дворецът от XVI в. Магна Курия, в който днес се намира „Музеят на Дакийската цивилиза-ция”, сградата на Съда, Общината, православната църква „Св. Никола”. Отпътуване за град Алба Юлия – административен център на окръг Алба. Градът е основан като крепост през X в. от унгарския благородник Гюла. Неговото име било преведено на румънски като Юлий и от там идва името на града Алба Юлия – бялата крепост на Юлий. Градът е бил столица на Трансилвания от 1541 до 1690 г. Туристическа програма в Алба Юлия – православната катедрала „Св. Троица”, римо-католическата катедрала „Св Михаил”, библиотеката Батианеум, дворецът Апор, крепостните стени на града от XVIII в. и Третата порта на Алба Юлия. Връщане в Сибиу. Свободно време. Нощувка.

Четвърти ден: Сибиу 

Закуска. Посещение на Националния музеен комп-лекс АСТРА. Разглеждане на най-големия в Европа музей на открито – етнографския комплекс АСТРА. Разположен в красив парк на юг от Сибиу, музеят показва над 300 традиционни къщи, църкви, мелници и обществени сгради. Свободно време за разходка и обяд. Връщане в хотела. Свободно време за разходка в град Сибиу. Нощувка.

Пети ден: Сибиу – Бургас

Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за България. По пътя кратка почивка за обяд в търговски център – SUPERNOVA ГР. Питещи. Преминаване през ГКПП /Русе – Гюргево/, с кратки почивки по пътя. Прибиране вечерта.

 

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

  • Транспорт с комфортен автобус, лицензиран за международни превози;
  • Всички пътни, гранични и паркинг такси;
  • 3 нощувки със закуски и  в хотел 3 * в Сибиу
  • Застpаховка „Помощ при пътуване в чужбина“;
  • Представител на фирмата по време на пътуването;
  • Туристическа програма

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

  • Входни такси на посещавани обекти по програмата
  • Възможност за сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“ по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за туризма;
  • Разходи от личен характер.

 

ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПЪТУВАНЕТО: 

МИНИМАЛЕН  БРОЙ  ТУРИСТИ:
40 човека

СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ  ПРИ НЕДОСТИГ  НА МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:
3 дни преди датата  на отпътуване.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
* Валиден документ за самоличност – Задграничен паспорт или лична карта от датата на влизане.

** За деца под 18 год., пътуващи с един родител или без родители – НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ, че родителите са съгласни  детето да пътува извън БЪЛГАРИЯ – оригинал + копие.

*** За деца под 18 год., пътуващи с двама родители – КОПИЕ НА АКТ ЗА РАЖДАНЕ И ДОКУМЕНТ ЗА САМОЛИЧНОСТ НА ДЕТЕТО.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
* Депозит  50,00 лв. /с гаранция 100% връщане при не осъществено пътуване/ от пакетната цена и  доплащане 10 дни преди датата  на  отпътуване.

** Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по оферта, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 2.8% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване. Застраховката се заявява в деня на заплащане на организираното пътуване.

*** Лица над 80г. не се застраховат. Лица с удостоверена от ТЕЛК 50 % нетрудоспособност имат завишение на застраховката в размер на 3 лв. Тъй като това е информация, която ние няма как да знаем – при несъобщаване от тяхна страна направената им застраховка няма да бъде валидна!

ЗАБЕЛЕЖКИ:
* Туроператорът  си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата!

** Туроператорът си запазва правото за промяна на цената на екскурзията до 3 дни преди датата на отпътуване, в случай на повишаване на горивото, независимо кога са направени резервациите!

,
Saturday, April, 8, 2023
4 ДНИ / 3 НОЩУВКИ
100
320.00

320.00

Разпродадено

Превишен брой души

Translate »