"ЕС1 – ТУР" ООД"ЕС1 – ТУР" ООД
Forgot password?

ТУРСКАТА ВЕНЕЦИЯ ЕСКИШЕХИР
И БУРСА – ЗЕЛЕНОТО СЪРЦЕ НА ТУРЦИЯ

Автобусна програма от Бургас, Царево, Приморско и Созопол

ДАТА

1 ВЪЗРАСТЕН В ДВОЙНА / ТРОЙНА СТАЯ

Ранни записвания до 15.04.

23.05. – 28.05.2023г. 

360.00 ЛЕВА

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: 

  • Транспорт с комфортен автобус
  • 2 нощувки със закуска в Ескишехир – централен хотел 3 *
  • 2 нощувки със закуска в Бурса – централен хотел 3 *
  • Обслужване по програмата
  • Представител от фирмата
  • Туристическа застраховка с асистънс
  • Гранични, пътни и паркинг такси

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: 

  • Входни такси на посещавани обекти по програмата
  • Разходи от личен характер
  • Допълнителни промени от страна на потребителя

 

Първи ден: БУРГАС – ЕСКИШЕХИР – около 650 км:
Отпътуване от Бургас 21.00ч. Нощен преход. Преминаване през ГКПП „Малко Търново“, с кратки почивки по пътя.
Втори ден:
Пристигане в град Ескишехир – известен още като Турската Венеция, който е разположен на река Порсук и е известен като родното място на Настра-дин Ходжа, който със своята хитрост и шеги се е превърнал в емблема на Турския фолклор. През града живописно се вие река Порсук и около нея са изградени 6 прекрасни парка с езерца и многоб-ройни забавления, вечер пък мостовете над реката се превръщат в цветна феерия. Разглеждане забележителностите на Ескишехир – етнографския комплекс „Одунпазаръ“ – Кварталът със запазени къщи с типична архитектура включен в списъка на ЮНЕСКО като част от световното културно наследство. Тук се пазят тайните на старите майстори и занаяти. В работилницата за стъкло можете да видите как под пламъците на огъня и сръчността на майсторите оживяват пчели, цветя, анимационни герои и арт бижута. Не пропускайте да си вземете и от синьото око Назар, което според поверието трябва да е от стъкло, за да ви предпази от зли очи и беди. А ако стъклото се спука, докато го носите или сте го сложили в дома си, това означава, че стъкленото око е поело бедите, предназначени за вас и така ви е предпазило от злото. Сред най-атрактивните работилници определено са тези за изработка на „люлеташи“ (сепиолит). Белият ми-нерал е известен още като бялото злато на Ески-шехир, защото едно време целият квартал се е издържал от майсторската направа на лули, табли и комплекти за шах с мекият минерал. Заради лесната му обработка и лекотата наричат сепиолита още морска пяна. В света има само няколко находища за ценения особено от любителите на лулите и до ден днешен минерал. Най-голямото е край Ескишехир. Друга атракция на града е музея на восъчните фигури – Интересното за този музей е, че фигурите са дело на един от кметовете на града и негови приятели. . Настаняване в хотел. Свободно време в центъра където ще може да си вземете – хранителни деликатеси, типични за региона като „мет халва“, безглутенови сладки с леблебия, локуми, баклави и куп други вкусотии, сувенири, дрехи и т.н. Възможност за разходка с лодка или гондола по река Порсук. Нощувка.
Трети ден:
Закуска в хотела. Трансфер до парка „Сазова“, къ-дето са впечатляващият приказен замък, напомнящ за Дисниленд – всяка от сините кули на приказния замък е копие на някоя от прочутите кули на Турция като Галата и Момината кула в Истанбул например. Паркът е чудесно място за разходка или пикник, особено за деца заради приказните герои и храсти във формата на животни, а и заради езе-рото с плуващи лебеди. В близост до него се намира и Музеят на турската култура, в който можете да се снимате с восъчните фигури на прочути мъдре-ци от времето на Османската империя или да разгледате невероятна колекция от чудновати струнни инструменти ; Азиатският Миниатюрк с 32 макета; най-новият зоопарк „Ескишехир“ с 234 обитатели, построен през 2017 г. – на територията на зоопарка има Тропически изследователски център, Японска градина, Къща на папагалите и др. Свободно време за посещение на парка. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.
Четвърти ден: ЕСКИШЕХИР – БУРСА – около 150 км:
Закуска. Отпътуване за Бурса – Първа столица на Османската империя. Посещение на музей „Панорама 1326г.“ Панорамна обиколка на града с мес-тен лицензиран екскурзовод. Посещение на хълма Топхане с часовниковата кула и гробниците на хановете Осман и Орхан. Посещение на Улу джамия, построена от Баязид I след победата му при Никопол 1396 година. Интериорът на сградата е в баро-ков стил, двете минарета са изградени от тухлени основи, облицовани с мрамор. Посещение на Козахан, чаршията за коприна. Настаняване в хотела. Свободно време за разходка и шопинг в центъра на града. В близост до хотела се намира търговски център „КЕНТ МЕЙДАН“. Нощувка.
Пети ден:
БУРСА – ЗЕЛЕНОТО СЪРЦЕ НА ТУРЦИЯ
Закуска. Отпътуване за планината Улудаг, името на планината буквално се превежда като „огромна планина“. В древни времена е известен като Мизийски Олимп, където боговете са наблюдавали Троянската война. Изкачване с кабинков лифт. Връщане в хотела. Свободно време за шопинг и разходка. В близост до хотела се намира търговски център „КЕНТ МЕЙДАН“. Нощувка.
Шести ден: БУРСА – БУРГАС – около 500 км:
Закуска. Директно отпътуване за България без спирки за пазаруване. Преминаване през ГКПП „Малко Търново“. След обяд, привечер прибиране в България.

ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПЪТУВАНЕТО: 

МИНИМАЛЕН  БРОЙ  ТУРИСТИ:
40 човека

СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ  ПРИ НЕДОСТИГ  НА МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:
3 дни преди датата  на отпътуване.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
* Валиден документ за самоличност – Задграничен паспорт или лична карта от датата на влизане.

** За деца под 18 год., пътуващи с един родител или без родители – НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ, че родителите са съгласни  детето да пътува извън БЪЛГАРИЯ – оригинал + копие.

*** За деца под 18 год., пътуващи с двама родители – КОПИЕ НА АКТ ЗА РАЖДАНЕ И ДОКУМЕНТ ЗА САМОЛИЧНОСТ НА ДЕТЕТО.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
* Депозит  50,00 лв. /с гаранция 100% връщане при не осъществено пътуване/ от пакетната цена и  доплащане 10 дни преди датата  на  отпътуване.

** Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по оферта, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 2.8% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване. Застраховката се заявява в деня на заплащане на организираното пътуване.

*** Лица над 80г. не се застраховат. Лица с удостоверена от ТЕЛК 50 % нетрудоспособност имат завишение на застраховката в размер на 3 лв. Тъй като това е информация, която ние няма как да знаем – при несъобщаване от тяхна страна направената им застраховка няма да бъде валидна!

ЗАБЕЛЕЖКИ:
* Туроператорът  си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата!

** Туроператорът си запазва правото за промяна на цената на екскурзията до 3 дни преди датата на отпътуване, в случай на повишаване на горивото, независимо кога са направени резервациите!

,
Tuesday, May, 23, 2023
6ДНИ / 4 НОЩУВКИ
100
360.00

360.00

Разпродадено

Превишен брой души

Translate »